Ana içeriğe atla

SOSYAL MEDYA EĞİTİMLERİ-İNSTAGRAM TAKİPÇİ NASIL ARTAR




1.Derste instagram sayfamızın ismi ve logo üzerinde durmuştuk,
2.Derste ; Kapıdan ödeme seçeneği
3.Deste ; Genel felsefemiz ne olmalı gibi konuları detaylı işlemiştik.

4.DERS ; TAKİPÇİLERİMİ NASIL ARTIRABİLİRİM,

Şimdi bugüne kadar nerede bu konuyu araştırsanız benzer şeyler okuyacaksınız .Önce onlara biz de yer verelim.
1- Hastag Kullanımı
İster kişisel hesabınız, isterseniz de markanızın sosyal medya stratejisi için olsun Instagram'da takipçi arttırmak için en hızlı ve kolay yöntem hastag kullanımı olacaktır. Ancak takipçilerinizin kalıcı olmasını istiyorsanız Instagram hastags doğru bir şekilde kullanmalısınız. Peki nasıl mı?
Instagram şu an kullanıcılarına gönderilerinde 30'a yakın hastag kullanmasına izin veriyor. Pek çok kullanıcı ise takipçi sayısını hızla arttırmak için gönderilerinde bu sınırı zorluyor. İlk başta kişinin ya da kurumun Instagram hesabındaki takipçi sayısında ciddi bir artış görülse de zaman içinde bu kitle ilgili kullanıcıyı takip etmeyi bırakıyor. Eğer hesabınızdaki takipçilerin kalıcı olmasını istiyorsanız; paylaşımlarınızın altına belli sayıda, popüler ve paylaşımla alakalı hastag kullanımını uygulayın. Bu şekilde hem hızlı hem de kalıcı takipçiler edinebilirisiniz.
2- Düzenli Paylaşımlar
Eğer Instagram'da takipçi arttırma amacındaysanız, hedefinize giden en doğru yol istikrardan geçecektir. Belirli aralıklarla ve uygun zamanlarda gönderi paylaşımı yaptığınızda sayfanız güncelliğini koruyacaktır. Böylece hem takipçi sayınızda artış sağlayacak hem de hedef kitlenin sayfanızı takip etmeyi bırakmasını engellemiş olacaksınız.
3- Bütünlük İçeren Paylaşımlar
İlk iki maddeyi de içine alan bu madde kalıcı Instagram takipçi kazanmak için en etkili yollardan biri. Peki nedir bütünlük içeren paylaşımlar?
Örneğin bir gün elbise bir gün doğa resmi paylaştığınızda var olan takipçilerinizde yüksek oranda azalma görmeniz muhtemel. Markanızı ya da kişisel hesabınızı ne amaçla kullanıyorsanız paylaşımlarınızı da o doğrultuda yapmanız gerekiyor. Hastag kullanımında belirttiğimiz gibi paylaşımlarınızda, alakasız hastag kullanmaya devam ettiğiniz taktirde de yine aynı sorunla karşılaşabilirsiniz.
4- Soru Sorun, Yorum Yapın, Beğenin
Etkileşim, etkileşim, etkileşim .. Sosyal medya uygulamalarının en etkili aracını Instagram takipçi sayınızı arttırmak için doyasıya kullanın. Sizin sayfa konseptinize uygun sayfalara yapacağınız yorum ya da beğeniler, kullanıcıların ilgisini çekmenizi ve kullanıcıları sayfanıza yönlendirmenizi sağlayacaktır.
5- Yeni Bir Akım InstaStory
Instagram Stories ya da bir başka ifadeyle InstaStory 'de günlük paylaşımlar yaparak, takipçilerinize kendinizi hatırlatabilir ve diğer kullanıcıların da sizin sayfanıza ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Bütün bunların yanı sıra günlük ya da kısa aralıklarla yapacağınız paylaşımlar sayfanızın güncelliğini korumanıza da büyük oranda yardımcı olacaktır.
Önce bu maddeler üzerinde durmak istiyorum bende ;
1- Hastag Kullanımı ; nerdeyse tüm kadınlarımız bu özelliği aktif olarak kullanıyor ancak açıklamada da yazıldığı gibi 30 # i de sonuna kadar kullanıyorsunuz .diğer yapılan ise # leri yazmaya üşeniyorsunuz, hiç kullanmadan paylaşım yapıyorsunuz oysa telefonunuza bir kere belirlediğiniz # leri kayıt edin ve sürekli aynı #lerle paylaşımınızı yapın sonuçta hep aynı tarz ürünlerin fotoğrafını paylaşıyorsunuz.
2-düzenli paylaşım; işte bu noktada büyük sıkıntı yaşıyorsunuz.bir paylaşım yapıyorsunuz bir sonraki paylaşımınız arasında en bir hafta geçiyor.gerekçeniz de şu oluyor;sürekli yeni bir ürün üretemiyorum...
oysa sürekli bir şey üretmenize gerek yok ki ,ürettiğiniz bir ürünü değişik açılardan fotoğraflayabilirsiniz.değişik sunumlar yapabilirsiniz bu ürünle ilgili.aynı ürünü defalarca paylaşabilirsiniz yani...hergün paylaşım yapmalısınız arkadaşlar .çok öncelerden paylaştığınız fotoğrafları tekrar paylaşabilirsiniz.
3.Bütünlük İçeren Paylaşımlar; bu konuda çok fazla birşey yazmaya gerek yok zaten tüm el emeği üreten kadınlarımız çok farklı paylaşımlar yapmıyor hep ürünlerini paylaşıyor.Ancak bu noktada şunu yazmalıyım.Önemli günlerle ilgili muhakkak paylaşım yapın.resmi ve dini bayramlarda ,anneler gününde  vb.günlerde muhakkak paylaşım yapın...
4-Soru Sorun, Yorum Yapın, Beğenin,
İşte sizlerin en az etkili kullandığınız olay , 

Kadın kadının kurdu mudur?

mantığı ile mi haraket ediyorsunuz bilmiyorum sizinle aynı işi yapan bir başka sayfanın paylaşımlarını beğenmemeye özen gösteriyorsunuz.Oysa o paylaşımı beğenen herkes sizin gibi ona benzer ürünleri üretmiyor.O paylaşımı beğendiğiniz an ,insanlar sizi görecek ve sayfanızı ziyaret edecek.
Özellikle son dönem de sponsorlu reklamları beğendiğiniz an size dönüş oluyor arkadaşlar.Beğenme konusunda gerçekten hoşunuza giden herşeyi beğenin arkadaşlar..
yorum yapmak dan da üşeniyorsunuz ya da ne işe yaradığını bilmiyorsunuz. arkadaşlar yorum yapmanız çok önemli.yaptığınız yorumlar sayesinde insanlar sizin varlığınızdan haberdar olacaktır.yaptığınız yorumları görecek ve bu sayede sayfanıza yönlenecektir.
peki sizin paylaşımlarınıza az yorum yapılıyorsa ,öncelikle siz kimsenin paylaşımına yorum yapmassanız insanlarda sizin paylaşımınıza yorum yapmaz.
Paylaşımınıza İnsanları yorum yapmaya teşvik edin.mesela geçenler de @keskebendeyapabilsem sayfasında bir paylaşım yaptım görselde rastgele bir soru sor ve rastgele biri cevaplasın yazıyordu .Baktığınız zaman çok mantıksız bir paylaşım ya kim yorum yapar dersiniz.Ama bu paylaşım sayesinde çok eğlendik ve bu paylaşım tam 213 yorum aldı.bu örneği verirken de yazdığım gibi çok eğlendik,yani insanlar sayfamızda eğlenmiş oldu.siz de paylaşımlarınızla ilgili takipçilerinizi görüşlerini alın,takipçilerinize soru sorun ve tüm cevaplarına temas edin .

Bir diğer konu takipçi,beğeni satın alma ;
takipçi satın almak,beğeni satın almak ,tek avantajı ,insanlar sayfanıza geldiğinde vay ne kadar çok takipçisi var diyecekler. ( sadece takipçi satın aldıysanız onu da takipçileriniz hemen anlayacaktır.çünkü takipçilerinizin % 10 bile hiç bir resminizi beğenmemişse çok belli olacak ) bu takipçi satan insanlar yazdıkları yazılımla bot takipçi denilen takipçileri satıyorlar arkadaşlar aldığınız takipçilerin büyük bir çoğu bir müddet sonra instagram tarafından siliniyor ve sizinde takipçileriniz tekrar azalmaya başlıyor.Benim tavsiyem takipçi satın alacağınıza instagram da bir kampanya yapın ve bu kampanya ile reklama çıkın .hem ilgili kişiler sizi takip etmeye başlayacak hem reklamınız sayesinde sipariş de alacaksınız.Şu birden olsun herşey hevesinden vazgeçin .emek harcamadan ,zaman harcamadan,sabretmeden olmuyor.
Bir de büyük sayfalara hediye gönderme olayı var, siz bir şey yazmadığınız halde direk size yazıyorlar .hediye gönderin reklamınızı yapayım. Hediye göndermeyin arkadaşlar bu tarz insanlara ,hediye gönderecekseniz bir tane ünlünün adresini bulun ve ona bir mektupla bu elemeğinizi ulaştırın.O bir kere ürününüzle fotoğraf çekinsin ve sayfasında paylaşsın.uçarsınız.
Büyük sayfalara reklam vermeyin demiyorum ama gerçekten büyük sayfalara reklam verin faydası olacaktır. Ancak bu tarz bir reklam olayına girdiğiniz de sayfanızı gizli yapın ve reklam verdiğiniz sayfanın performansını bu sayede ölçün.( reklama çıktığı dönem de büyük sayfa,sayfanıza kaç kişi gelmiş göreceksiniz )
 Yukarıda yazdıklarıma ek olarak;
devamını uyanınca yazacağım.....

ben uyanana kadar yorumlarınızı bekliyorum bu dersle ilgili

Yorumlar

  1. Çok faydalı bilgiler paylaşmışsınız ağzınıza yüreğinize sağlıķ, bazı bilmediğimiz konuları aydınlatmışsınız teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Faydalı bilgileriniz için çok teşekkür ederim ��

    YanıtlaSil
  3. Elif hanım uyandıysanız devamını bekliyorum . Devamı varsa ders yarim kaldı 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ev ,temizlik işleri derken dönüşüm uzadı ama gece kesin yazacağım

      Sil
  4. Cok teşekkürler yazdiklarinizdan cok faydalaniyoruz

    YanıtlaSil
  5. En güzel şekilde bizlere anlattınız çok teşekkür ederim Allah razı olsun elif hanım sevgi ve saygılar🤗💖

    YanıtlaSil
  6. Güvenilir takipçi almak için tıklayın: takipcikenti.com

    YanıtlaSil
  7. Ucuz takipçi ! Sende instagram ucuz takipçi almak istersen tıkla:

    https://takipcidukkani.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

İNSTAGRAMDA EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ SATMAK ( KAPIDAN ÖDEME SEÇENEĞİ )

İNSTAGRAMDA EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ SATMAK, Birinci dersimizde instagram sayfamızın ismi nasıl olmalı ve logomuzu nasıl belirlemeyiz konusu işlemiştik.Bu dersimizi okumayan arkadaşlarımızın şimdi anlatacaklarımı okumadan o dersimizi blogumuzdan okumasını rica ederim .(https://eyesildesign.blogspot.com/2018/08/instagram-egitimleri-logo-ve-isim.html ) DERS 2 ; Kadınlarımızın yaptığı bir diğer hataya da bu dersimizde söz edeceğim. İnstagramda bir paylaşım yaptığınız an hemen satışa dönüşmesini bekliyorsunuz.hemen derken kastettiğim fotoğrafı attığınız an değil.Oysa instagramda satış yapabilmenin bir çok kıstası var.Aslında buna sadece instagram olarak bakmamak lazım.Satış yapabilmenin bir çok kriteri var iken instagram da satış yapabilmenin zorluğunu siz düşünün.Bu etkenleri tek tek ele alıp değerlendireceğim; genel kriterlerden söz ederek başlayalım; İnstagram sayfanızdan yaptığınız satışlarda kapıdan ödeme seçeneği var mı ?  Kapıdan Ödemenin Avantajları Kapıda ödeme sisteminin s

Vernikli mobilyalari boyama

VERNİKLİ MOBİLYA BOYAMA YENİLEME Artık evinizin hiçbir alanın da sevmediğiniz renklere mahkum değilsiniz. Banyonuz eski ve modası geçmiş renklere mi sahip, mutfak dolaplarınız koyu renk ve artık daha ferah bir mutfak mı ıstıyorsunuz ? Salon takımınız da eskıtmeler, altın dokunuslar ya da daha modern çizgiler mi istiyorsunuz? Çok düşük bütcelerle hem de kendi emeğinizle terapi niyetine bunları artık kendınız yapabilirsiniz. üstelik zımpara yapmadan direk boyayabilirsiniz. vernikli yüzeyleri iki secenek ile kusursuz boyayabiliriz.  1. tercih Rich Multi Dekor Chalked grubu  2.tercih Rich Multi Surface  grubu  Her iki boyanın da tutuculuğu aynıdır. tek fark chalked olanlar daha kısa surede güçlü tutuculuğa ulaşır multi surface ise daha fazla sürede ulaşıyor. malzemeler: -Rich multi surface veya chalked boya -Rich  3000 -3500 veya Rich 8000 - 9000 seri ipek fırca  veya Rich sünger rulo -Rich Su bazlı akrilik vernik  1.tercih Rich Multi Dekor Chalked  Bu boy

Rich multi dekor chalked

Rich Chalked Chalked boya serisi her türlü yüzeyinizi zımpara dahil hiçbir ön işlem yapmadan boyamanızi sağlayan bir seridir. Elde edeceğiniz yüzey mat ve  kadifemsi bir yüzey olacaktir.  Yüksek kapatiticilik özelliğine sahiptir. Bazzen tek katta bazen de  2 katta kapatıcılık sağlayabilirsiniz. Boyanin  uygulamasında su ilavesine ihtiyacınız olmayacaktır. Direk boyama yapilabilir. Katlar arasında 4 ila 5 saat beklemeniz yeterlidir. Kendi dokusuna uygun Rıch Ultra Matt vernik  kullanabileceğiniz gibi fayans, kalebodur gibi su ile cok sık temas edecen yüzeyler de Ultra Gloss Sır vernik ile korumaya alabilirsiniz.  Normal ahsap mobilyalar da Rich su bazli akrilik vernikle de kullanilabilir.