Ana içeriğe atla

İNSTAGRAMDA EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ SATMAK ( KAPIDAN ÖDEME SEÇENEĞİ )

İNSTAGRAMDA EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ SATMAK,

Birinci dersimizde instagram sayfamızın ismi nasıl olmalı ve logomuzu nasıl belirlemeyiz konusu işlemiştik.Bu dersimizi okumayan arkadaşlarımızın şimdi anlatacaklarımı okumadan o dersimizi blogumuzdan okumasını rica ederim .(https://eyesildesign.blogspot.com/2018/08/instagram-egitimleri-logo-ve-isim.html )

DERS 2 ; Kadınlarımızın yaptığı bir diğer hataya da bu dersimizde söz edeceğim. İnstagramda bir paylaşım yaptığınız an hemen satışa dönüşmesini bekliyorsunuz.hemen derken kastettiğim fotoğrafı attığınız an değil.Oysa instagramda satış yapabilmenin bir çok kıstası var.Aslında buna sadece instagram olarak bakmamak lazım.Satış yapabilmenin bir çok kriteri var iken instagram da satış yapabilmenin zorluğunu siz düşünün.Bu etkenleri tek tek ele alıp değerlendireceğim;
genel kriterlerden söz ederek başlayalım;
İnstagram sayfanızdan yaptığınız satışlarda kapıdan ödeme seçeneği var mı ? 

Kapıdan Ödemenin Avantajları
Kapıda ödeme sisteminin satıcı için avantajlarının başında elbette güven ve ödeme sorununun aşılması geliyor. Birçok kişi, gelişen güvenlik önlemlerine karşılık internet üzerinden alışveriş yapmaktan çekiniyor. Dolayısıyla çok almak istediği bir ürünü sırf bu güven problemi nedeniyle almaktan vazgeçebiliyor.
Aynı zamanda kredi kartı ya da banka hesabı olmayan kullanıcılarda internet üzerinden alışveriş yapmak isteyebiliyor. Fakat kredi kartı ve banka hesapları olmadığı için almak istediği bir ürünü alamayabiliyor.
Kapıda ödeme seçeneği sayesinde hem kredi kartı ya da banka hesabı olmayan hemde güven sorunu yaşayan kişilere satış yapma imkanına sahip olunabiliyor.
üketiciler internet üzerinden alışveriş yapma konusunda tereddütler yaşayabiliyor. “Ya beğendiğim gibi gelmezse“, “ya bir kandırma durumu söz konusuysa“, “ya kredi kartı veya banka hesabı bilgilerim kötü amaçlar için kullanılırsa” gibi çeşitli tereddütler yaşıyor.
Kapıda ödeme sistemi sayesinde tüketiciler sipariş ettikleri ürünü teslim alırken görüyor. Herhangi bir ödeme yapmadan kontrol edebiliyor. Bir sorun var ise ödeme ve başka bir işlem yapmadan siparişin iptal olmasını sağlayabiliyor. 

Satıcı İçin Dezavantajlar

*Sipariş veren kişi, siparişi verdikten sonra çeşitli nedenler ile vazgeçiyor.
*Sipariş veren kişi, reşit olmayan, sırf eğlence olsun diye sipariş vermiş biri olabiliyor.
*Teslimat esnasında sipariş veren kişi yerine bir başkası kargo elemanının karşısına çıkabiliyor. Söz konusu siparişten haberi olmayan kişi “bizim böyle bir siparişimiz yok” diyerek siparişin iptal olmasına neden olabiliyor.
*Sipariş veren kişi yanlış adres ve iletişim bilgileri vermesi nedeniyle sipariş teslim edilemiyor ve iptal oluyor.
*Teslimat esnasında sipariş veren kişinin para ödememesi nedeniyle sipariş iptal olabiliyor.
*Sipariş veren kişinin beklentisinin yüksek olup, beklediği kadar iyi bir ürün gelmemesi nedeniyle siparişi teslim almayabiliyor.
Daha sayılması muhtemel çok çeşitli sorunlar nedeniyle, kapıda ödeme sistemi satıcılar için ciddi sorunlara neden oluyor. Üstelik söz konusu sorunlar nadiren görülen değil, sıklıkla görülen ve yaşanan sorunlar. Tüm bu sorunların neticesinde, sipariş iptal edilerek elde edilmeye çalışılan kar elde edilemediği gibi, hem siparişin gönderimi için yapılan hazırlık boşa gidiyor hemde kargo firması sipariş iptal olsa dahi gönderim ücretini tahsil ederek zarar etmenize neden oluyor. Yani dimyata pirince giderken, eldeki bulgurdan olunuyor.

Yukarıda saydığım avantaj ve dezavantajları okudunuz ve kafanız karıştı.biz ev el emeği üreten kadınlarız ,genel de sipariş üzerine üretim yapıyoruz kapıda ödeme gönderirsek ve bir de o sipariş teslim olmaz ise kargo ücretinin zararının yanında o siparişi başka birine satmanın zorluğu ve teslim olmadığı için yaşadığımız bunalım,sinir ve stresleri göz önüne aldığımızda genellikle biz kapıdan ödeme seçeneğini koymuyoruz.
Peki biz bu sorunu nasıl çözeceğiz.
dezavantajları avantaja dönüştürerek tabi ki 
güven problemini sayfamızda daha önceki müşterilerimizin memnuniyet mesajlarını yayınlayarak,canlı yayınlar açarak ( insanlar gördüğü bir insana daha çok güvenir ) ve satış esnasında ikna kabiliyetinizin yanında kapıdan ödeme olsa idi yapacağı ödemenin tutarının biraz daha artacağını izah ederek ( kapıdan ödeme sistemlerinde kargo firmaları kapıdan tahsilat bedeli adı altında bir ek ücret almaktadır) ürününüzü nasıl hassas bir şekilde kargoladığınızı gösteren videolar paylaşarak (böyle müşteri hem resimlerde gördüğü ürünün geçekte nasıl gözüktüğünü görmüş olur hem de sizin nasıl özenle kargoda bir şey olmaması için emek harcadığınızı idrak etmiş olacak )
SİZ DE KONU İLE GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCELERİNİZİ YORUM KISMINA YAZABİLİRSİNİZ
devamı yarın ....
sizden gelen katkılar ;
Ben @elmashavlupatik sayfa sahibi Gülcan😉 Elif Hanım çok yararlı dersler olmuş, yine büyük emek harcamışsın. Ben sadece bu derse bir şey eklemek istedim. Kredi kartı kullanmayan , banka hesabı olmayan müşteriler için; satıcılar ptt de çok basit bir şekilde hesap açtırarak, müşterilerin ptt şubeden yada ptt atm den (hesabı olmasa da) ödeme yapmasını sağlayabilir.💞

Yorumlar

  1. Ben @elmashavlupatik sayfa sahibi Gülcan😉 Elif Hanım çok yararlı dersler olmuş, yine büyük emek harcamışsın. Ben sadece bu derse bir şey eklemek istedim. Kredi kartı kullanmayan , banka hesabı olmayan müşteriler için; satıcılar ptt de çok basit bir şekilde hesap açtırarak, müşterilerin ptt şubeden yada ptt atm den (hesabı olmasa da) ödeme yapmasını sağlayabilir.💞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim yol arkadaşım ,sen de çok emek harcadın benimle birlikte ,hakkın ödenemez

      Sil
  2. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, ben birşey sormak istiyorum, instagrama ürünlerimizi koyduk peki sipariş alınır diye hemen baştan yazmalı mıyız yoksa ürünlerimiz beğenilip sipariş alıyor musunuz diye sorarlarsa mı evet demeliyiz, çünkü takipçimiz çok değil😣

    YanıtlaSil
  3. kapıda ödemeli kargo nasıl gönderilir hakkında bilgiler için tıklayın: kapıda ödemeli kargo nasıl gönderilir

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vernikli mobilyalari boyama

VERNİKLİ MOBİLYA BOYAMA YENİLEME Artık evinizin hiçbir alanın da sevmediğiniz renklere mahkum değilsiniz. Banyonuz eski ve modası geçmiş renklere mi sahip, mutfak dolaplarınız koyu renk ve artık daha ferah bir mutfak mı ıstıyorsunuz ? Salon takımınız da eskıtmeler, altın dokunuslar ya da daha modern çizgiler mi istiyorsunuz? Çok düşük bütcelerle hem de kendi emeğinizle terapi niyetine bunları artık kendınız yapabilirsiniz. üstelik zımpara yapmadan direk boyayabilirsiniz. vernikli yüzeyleri iki secenek ile kusursuz boyayabiliriz.  1. tercih Rich Multi Dekor Chalked grubu  2.tercih Rich Multi Surface  grubu  Her iki boyanın da tutuculuğu aynıdır. tek fark chalked olanlar daha kısa surede güçlü tutuculuğa ulaşır multi surface ise daha fazla sürede ulaşıyor. malzemeler: -Rich multi surface veya chalked boya -Rich  3000 -3500 veya Rich 8000 - 9000 seri ipek fırca  veya Rich sünger rulo -Rich Su bazlı akrilik vernik  1.tercih Rich Multi Dekor Chalked  Bu boy

Rich multi dekor chalked

Rich Chalked Chalked boya serisi her türlü yüzeyinizi zımpara dahil hiçbir ön işlem yapmadan boyamanızi sağlayan bir seridir. Elde edeceğiniz yüzey mat ve  kadifemsi bir yüzey olacaktir.  Yüksek kapatiticilik özelliğine sahiptir. Bazzen tek katta bazen de  2 katta kapatıcılık sağlayabilirsiniz. Boyanin  uygulamasında su ilavesine ihtiyacınız olmayacaktır. Direk boyama yapilabilir. Katlar arasında 4 ila 5 saat beklemeniz yeterlidir. Kendi dokusuna uygun Rıch Ultra Matt vernik  kullanabileceğiniz gibi fayans, kalebodur gibi su ile cok sık temas edecen yüzeyler de Ultra Gloss Sır vernik ile korumaya alabilirsiniz.  Normal ahsap mobilyalar da Rich su bazli akrilik vernikle de kullanilabilir.